Vad äter hunden?

by:
Tags :
Category :Hundar

Hundar kan äta ganska mycket olika saker men man ska försöka ge hunden hälsosam kost och inte en massa godis eller andra onyttigheter. Köper man färdig hundmat kan man vara trygg med att det är en balanserad kost då det finns regler för denna bransch att följa.

Det går också bra att delvis ge hunden samma mat som människan äter. Tänk bara på att försöka ge hunden en varierad kost. Det går utmärkt att blanda kött med ris eller potatis, pasta, kanske lite grönsaker. Man ska heller inte ge för stora portioner.

Något som inte är bra för hunden är lakrits! Det är giftigt för hunden och det är inte ovanligt att hundar avlidit när de ätit för mycket lakrits. Något annat som inte är helt bra för hundar är faktiskt choklad, även om de gladeligen äter om du ger dem en bit. Om man vill ge hunden choklad finns det speciellt hundgodis framtaget som är nyttigare än vanlig choklad.

För mycket av mjölkprodukter kan orsaka magbesvär för hunden. Det är inte jättefarligt men kan orsaka diarré och det är onödigt, både för hunden och för husse eller matte som behöver städa upp.