Hunden – Människans bästa vän

by:
Tags :
Category :Hundar

Det sägs att ett liv utan husdjur inte är ett liv. Om det inte har sagts tidigare, så säger jag det i alla fall nu. Man väljer ofta ett husdjur beroende på vilken typ av människa man är. Man kan välja exempelvis en kanin eller ett marsvin om man vill ha sitt husdjur på ett begränsat område, eller en katt om man vill ha sitt husdjur mer eller mindre överallt. Sedan kan man givetvis även välja en hund, människans bästa vän. Om man bestämt sig för att skaffa hund så ska man först och främst välja om man ska köpa en blandras eller renrasig hund. Man ska också ta i beaktande att det är ett stort ansvar att skaffa hund och ett åtagande man kommer ha i många år framöver. Man ska också tänka på att det tillkommer löpande kostnader när man har hund, såsom exempelvis mat, försäkring och veterinärbesök. Men tro mig, det är det värt!

Fördelarna med att ha hund

Det finns många fördelar med att ha hund, då den är mer än bara ett husdjur. För vem skulle inte vilja uppleva de saker som jag listar nedan:

  • Du får en lojal och trogen vän som älskar dig villkorslöst. När du har varit iväg och kommer innanför dörren, har du en överlycklig hund som viftar på svansen och omedelbart vill busa eller mysa.
  • Du får en träningskompis. Om du ska ut och promenera eller cykla, så har du nu fått en trogen följeslagare. Om du ska ut och vandra i skogen så har du din vapendragare tätt intill. När du är ute i naturen är det viktigt att vara rätt klädd och då kan det vara en bra idé att köpa friluftskläder på nätet då sortimentet ofta är betydligt bättre än i en fysisk butik.
  • Om du är deprimerad eller mår dåligt, så finns din hund där för dig hela tiden. Du kan prata med den med garanti för att den inte berättar det du säger för någon annan. I många yrken har man tystnadsplikt, men den tystnadsplikten en hund erbjuder är svårslagen.
  • Vissa raser kan även användas som vakthund. Det gör att man kan känna sig trygg och det skrämmer ofta bort obehöriga.

Det är bara en liten procent av de fördelar som finns med att ha hund. Om du har problem att veta vilken ras du ska välja, så kan det vara bra att kontakta olika kennlar och höra om du kan få komma på ett besök och träffa en hund av den ras du är intresserad av. Man kan även söka runt på olika sidor och forum på internet för att få mer information och på det sättet kanske få en tydlig insikt i vilken ras du ska välja.