Borsta hundens tänder?

by:
Tags :
Category :Hundar

Det kan låta märkligt att man ska borsta hundens tänder men det kan faktiskt krävas visst underhåll för att hjälpa hunden. Liksom människan kan hunden få tandvärk och det är inte så lätt att förstå vad som är fel om hunden ligger och ser hängig ut. Om man borstar hundens tänder varje dag kan man hjälpa den att undvika ömmande tandkött eller karies.

För bara några år sedan pratade man inte så mycket om hundars tandvård. De flesta tänkte nog att de klarar sig på egen hand och att man kan ge dem tuggben lite då och då. Nu har veterinärerna information om att det kan hjälpa väldigt mycket om man ser över hundens tänder varje dag. Ofta kommer hundar in till klinikerna med obestämbar hängighet och så visar det sig att det handlade om hål i tänder, sönderbitna tänder eller inflammerat tandkött.

Det bästa är att vänja hunden redan på valpstadiet, så att tandborstningen blir en vana. Använd en vanlig tandborste för barn och en hundtandkräm. Har man ingen hundtandkräm kan man använda en mild barntandkräm. Se över tänderna varje gång du borstar så att inget ser trasigt ut.