Så ger du din hund en balanserad kost

by:
Tags :
Category :Hundar

När du har köpt en hund har du åtagit dig att ta hand om den. En hund kräver olika former av omvårdnad för att den ska må som allra bäst. Att ge din hund rätt hundmat är en viktig del i hundens hälsa. Det finns olika typer av hundmat att köpa. Det är lika viktigt för hunden som för dig att få i sig en välbalanserad kost med tillräckligt mycket näring.

Hunden behöver olika typer av mat i livet

När både du och din hund äter bra mat kommer ni att vara friska och glada. Därför ska du köpa hundmat som passar för din hund. Alla hundar är olika och mår bra av olika saker. När din hund fortfarande är valp behöver den hundmat som är anpassad till en hund som växer och utvecklas. När hunden är vuxen behöver den en annan typ av mat. Äldre hundar kan även behöva en annan typ av hundmat på grund av åldern. Du behöver helt enkelt vara flexibel och anpassa hundmaten efter din hunds ålder och tillstånd.

Grönsaker och frukt mår en hund bra av

Det många inte tänker på är att en hund likt människor behöver äta grönsaker och frukt för att få i sig vitaminer och mineraler. Det är positivt för hundens hälsa och välbefinnande att äta frukt och grönsaker. Men du ska vara försiktig när du ger din hund frukt och grönsaker eftersom alla inte är fördelaktiga för en hund att äta. Några saker som en hund kan äta är blåbär, majs, apelsin, morot, broccoli, banan, ärtor, ananas, sötpotatis och jordgubbar. Däremot är citron, lime, avokado, vindruvor, vitlök och lök inte det bästa att ge till en hund.

Människomat är ett komplement till hundmat

En hund är en köttätare så att ge din hund olika sorters animalier är en bra idé. Köttet bör dock vara av bra kvalité och tillagat på ett bra sätt. Hundar kan absolut äta fisk, speciellt fet fisk som innehåller omega-3. Tänk på att inte ge hunden fisk med ben i. Det finns även andra livsmedel som du kan ge till din hund utan att det är någon fara. Ris, potatis, svamp, jordnötssmör, bröd, gröt, honung, potatis och naturell yoghurt är saker som en hund kan äta. Människomat kan du ge din hund som komplement till den vanliga hundmaten. När du ger din hund lite människomat ibland säkerställer du att din hund får i sig rätt näring. Det viktiga när det kommer till hundar och mat är att du alltid utgår ifrån din hund. Vissa hundar kan vara allergiska mot vissa saker. Du bör vara uppmärksam om din hund visar upp några symptom efter att ha ätit något nytt. Genom att ge din hund rätt hundmat tar du hand om den på bästa sätt.