Förebygga övervikt med långa hundpromenader

by:
Tags :
Category :Hundar

Långa hundpromenader är ett smart sätt att förebygga övervikt hos både hundar och människor. Se till att ha bra kläder så att du och din hund kan vara ute länge oavsett väder.

Investera i sköna fritidskläder

Det regnar och din hund vill gå ut. Om du har investerat i riktigt bra kläder, som en skaljacka, regnkläder, kläder du kan använda lager på lager samt rejäla skor är det inget problem. Då kan både du och hunden hålla er i form trots regn, kyla och snö. Bra fritidskläder är både praktiska, snygga och håller under många år. Detsamma gäller din hälsa: genom att du och din fyrbenta vän tar rejäla promenader flera gånger i veckan kommer båda att hålla en hälsosam vikt. Det är en investering i din framtid. Du hittar ett stort utbud av fritidskläder på skogmarks.se som har märken som Garphyttan, Carhartt och Arrak. Naturligtvis har de fritidskläder för både kvinnor och män. Där hittar du också koppel, hundtäcken och annat som du kan behöva till din hund.

Förebygg övervikt

Det är inte bara människor som har problem med övervikt, utan även hundar. Varannan hund i Sverige är överviktig, vilket påverkar deras hälsa lika mycket som övervikt påverkar oss människor. Ont i lederna, risken för sjukdomar är större och livet är faktiskt lite tråkigare. Det är så mycket roligare att ha muskler, kondition och kunna göra saker. Därför är det klokt att du och din hund ingår ett avtal om att ni tillsammans ska hålla er i riktigt god form. Hundar ställer alltid upp på det här avtalet, problemet är ofta oss människor. Men med bra kläder från skogmarks.se kommer du inte ha något problem att bege dig ut även om det regnar och blåser.

Planera promenaderna

Det är smart att planera in ett par längre promenader varje vecka. Göra iordning en matsäck och åka iväg någonstans med bilen eller bussen för att ta en riktig långpromenad tillsammans. Antingen bara du hunden eller också tillsammans med din partner och barn. Att umgås tillsammans som familj på långa hundpromenader stärker gemenskapen, hjälper er att leva hälsosamt och ger mycket vardagsglädje. Att gå ut och gå med hunden själv ger också oerhört mycket. För många av oss är hunden vår bästa vän. Den som man verkligen kan tala om allt med och man vet att den inte för något vidare. Långpromenader är också ett väldigt bra sätt att bli populär hos en hund.