Hur löser man hundpromenaderna?

by:
Tags :
Category :Hundar

Det finns en hel del saker att tänka på när man skaffar en hund. Man måste ha tid för den, ekonomi och vilja att sköta den. Men även om allt klaffar precis när man skaffar hund kan saker och ting ändra sig med tiden. Det kanske inte längre finns möjlighet att gå ut med hunden som vanligt. Men hur löser man hundpromenaderna i sådana lägen och kan man underlätta promenaderna?

Hur ofta måste hunden rastas?

Hur ofta en hund måste rastas varierar. Generellt sett behöver en valp rastas oftare än en vuxen hund men en gammal hund kan behöva gå korta promenader oftare.

Anlita hjälp

Via sajten Yepstr kan man anlita andra för att utföra olika sysslor. En sådan syssla kan vara att rasta hunden. Man kan antingen anlita ungdomar eller vuxna för att promenera hunden och rastningen kan antingen ske en gång om dagen, någon gång ibland eller flera gånger varje dag. Det kan vara klokt att kolla upp referenser för de personer man anlitar så att de verkligen har erfarenhet av hundar. Det är särskilt viktigt om man har en hund som inte är helt lätt att hantera eller om hunden har några speciella behov.

Kan barnen gå ut med hunden?

Om man har barn som kommer hem tidigare från skolan kan de eventuellt gå ut med hunden. Det är dock viktigt att barnen kan ta det ansvaret. Hunden måste också vara snäll att gå med och barnen måste kunna hålla den även om hunden drar i kopplet. Att låta små barn gå ut med en stor hund helt ensamma kan vara lite riskabelt. En liten hund är sällan något problem.

Kan hunden gå lös?

Ett sätt att underlätta hundpromenaden på kan vara genom att släppa hunden lös. Många väljer att bara släppa ut hunden i trädgården eller att gå till en hundrastgård. Då behöver man inte promenera lika mycket med hunden. Man kan också åka till en skog och släppa hunden där. Det finns dock vissa regler för hur hunden får släppas. Mellan mars till augusti ska hunden hållas kopplad om det finns risk att den börjar jaga i naturen, och under resten av året får hunden inte störa andra människor eller vilda samt tama djur.