Hundägare – så håller du hemmet rent

by:
Tags :
Category :Hundar

Att vara hundägare är ju rent ut sagt fantastiskt! Få saker är lika underbara som att komma innanför dörren och ha någon som är uppriktigt glad att se en. Något som däremot kanske inte är precis lika underbart är smutsen som din hund kan lyckas dra hem. Därför har vi samlat några riktigt bra och värdefulla tips som du som hundägare kan använda dig av för att hålla ordning på hemmet.

Förebygg smutsen

Du får ett mycket renare hem om du förebygger smutsen redan från start. Det minimerar också den tid och energi som du behöver lägga ner på att städa när det väl gäller. Ett tips för att förebygga smuts i ditt hem är att borsta hunden regelbundet. När du gör detta hjälper du hunden att bli av med lösa hårstrån, men du hjälper också din soffa att inte se ut som en varulv.

Stanna upp och torka

Leriga tassar kan verkligen smutsa ner i hemmet, men precis som med pälsen kan du förhindra att alltför mycket kommer in. Ha en handduk i hallen och se till att stanna upp och torka av hundens tassar innan den får kliva in. Att ha en matta precis innanför dörren är också ett riktigt bra alternativ. Kombinera gärna för bästa effekt. Har du vacker fiskbensparkett är det extra viktigt att du tar hand om dina golv.

Städa lite men ofta

Även om det kan låta riktigt jobbigt är det bättre att du städar lite varje dag istället för en större städning varannan vecka. På så sätt förhindrar du att det samlas för mycket smuts och hår på dina möbler och kläder och att det sprider sig till hörn och vrår.

Filtar och överdrag

Att tvätta en filt är en enkel match, men det är betydligt svårare att tvätta en soffa. Ett smart knep är alltså att se till att du använder dig av plädar, överdrag och filtar för att skydda dina möbler. Det blir mycket enklare för dig att tvätta och hålla rent och du förlänger även livslängden på dina möbler. Vill du göra det ännu enklare använder du lakan istället för mjuka filtar. Det är mycket lättare för hår att få fäste i en lurvig pläd än vad det är på ett slätt bomullslakan.

Vädra ofta

Att hundar drar in smuts är det inget snack om, men om vi ska vara ärliga kan de även lukta en hel del. Det spelar ingen roll hur mycket vi älskar vår fyrbenta vän. Lukten av smutsig hund kan få vilket hem som helst att kännas ofräscht. Se till att du vädrar ut ditt hem ofta och i värsta fall kan du använda dig av sprayer som är tillverkade för att få bort just hundlukt.