Hundens födelsedag – såhär firar du!

by:
Tags :
Category :Hundar

Hunden är för många en familjemedlem och det har blivit allt vanligare att humanisera sitt husdjur lite extra. Att fira sin hunds födelsedag för att sedan lägga upp bilder i sociala medier är till exempel inte alls konstigt idag. Och varför skulle hunden inte förtjäna att bli firad på sin födelsedag egentligen? Här hittar du tipsen för att ge din lilla älskling ett riktigt minnesvärt födelsedagskalas!

 

Tårta till både hund och människa

Självklart ska lilla vovven ha en tårta när den fyller år! Förutsatt att hunden inte har några allergier så är det bara att ösa på med allt som hunden tycker är gott. En riktigt hit brukar vara leverpastej tillsammans med prinskorv, morötter och gurka. Blodpulver går att köpa i hink och ska vara en riktigt delikatess att garnera maten med. Till de mänskliga gästerna ger vi istället rådet; beställ en god tårta, de har en tendens att smaka mycket bättre än blod- och levervarianten. Hos Din Tårta finns flera tårtor med hundar på – perfekt för det här tillfället!

Födelsedagspresenter till hund

De flesta hundägare är vana vid att skämma bort sina pälsklingar med både godis och leksaker. Hundens födelsedag ska såklart inte vara något undantag. Köp favoritgodisarna och en ny leksak till exempel. I alla djuraffärer säljs roliga aktiveringsleksaker som går att fylla med godis och annat gott. De är roliga och stimulerande för din hund, samtidigt som det är ett enkelt sätt att aktivera hunden utan att själv behöva anstränga sig.

Oavsett vad du köper så slå in det lite lätt i papper, utan tejp eller snören. Låt hunden lukta sig fram och riva upp paketen för egen hand, det blir en extra aktivering för hunden som garanterat kommer att uppskattas.

Hundans roliga lekar

Ett kalas ska givetvis även innehålla lekar. Det bästa är om ni kan ha lekar som både involverar hunden och människor. Det kan vara lite trixigt och det är en stor fördel om ni kan vara utomhus. Det finns så mycket roligt man kan hitta på tillsammans! En fotbollsmatch är till exempel alltid uppskattat av en hund, likaså hinderbanor. Andra roliga lekar är vem som kan springa snabbast, vem kan göra det snyggaste frisbee-kastet med hunden och kurragömma med hunden.

För lugnare inomhuslekar är en quiz perfekt, där hunden kan få vila under tiden. Skriv ihop några roliga frågor om hundar i allmänhet och födelsedagshunden i synnerhet, och sätt sedan gästernas kunskaper på prov.

Det viktigaste av allt är såklart att det blir en minnesvärd dag för både dig och din hund. Det går lika bra att fira med hundens favoritsyssla. Kanske ta en extra lång promenad i skogen, åka och bada eller röja runt i snön? Hoppas ni får många härliga födelsedagar tillsammans!