Hundar i vardagen

by:
Tags :
Category :Hundar

I Sverige är vi definitivt ett land som tycker om djur. Många har ett husdjur och flera har även mer än ett djur. Hundar och katter går att se både i storstaden och på landet, hos såväl barnfamiljen som den ensamstående. Detta är ett land som är vana att se djur och framför allt hundar i det vardagliga livet.

Hundar på stan

Många kan tycka att hundar mest hör hemma där det är närhet till naturen. Det är något som naturligtvis skulle underlätta för ägarna, men det går bra att ha hundar i staden också. Parker och hundgårdar är en vanlig syn att se i många städer, detta är en plats för hundarna att träffas på. I områdena kan de leka av sig och få göra av med sin energi.

Att se hundar mitt i staden är en lätt syn för ögat att göra. Hundarna är väluppfostrade och sällan är det någon som skäller på något eller någon. En hunds kommunikation är spännande. När det kommer en annan hund i närheten så kommunicerar hundarna, ofta kan det låta som skall men flertalet gånger handlar det om glädje från hundarnas håll.

Hundar på arbetet

Det finns många arbetsplatser som välkomnar hundar. Ofta kan detta vara arbetsplatser som inte har så många besökare. På öppna arbetsplatser dit besökare kommer kan det vara svårt att ha en hund i lokalen, detta då det är många som har allergier och det skulle vara ett hinder för den besökaren att komma till företaget.

För arbetsplatser som kontor är det vanligt att träffa på hundar. Alla har inte möjlighet att lämna dem på hunddagis och de hundar som håller sig lugna på en arbetsplats kan följa med utan att störa någon. Det hinder som är vanligast förekommande är allergier. Är någon allergisk mot pälsdjur så är det viktigt att det finns riktlinjer kring att ta med sig djur till jobbet.

Flyga med hund

På resor och semestrar behöver det planeras om det finns hund i hushållet. Flertalet hundar har inte problem med att följa med på resor och på flyg är det smidigt att ta med sig djuren. Att ta ett flyg mellan Stockholm och Luleå går på strax över en timme och djuren får då sitta i ett eget utrymme, något som fungerar bra. Resor inom Sverige är smidigt att göra, då det inte tar så många timmar från norr till söder. Många gånger är resorna kortare än så och en bekväm resa för ett djur.

Det finns många tips och trix om att ta med djuren på resor, oavsett om det är en kortare arbetsresa eller en längre semester. Se över dessa tips först för att undersöka om det är möjligt att göra med din hund.