Hund och katt

by:
Tags :
Category :Hundar

”De är som hund och katt” säger man ibland och menar då två individer som inte alls går ihop. Ofta har man en bild av att hundar och katter är så olika att de råkar i luven på varandra om de möts, men så är inte fallet. Det finns otaliga familjer som har både hund och katt och det går utmärkt.

Hund och katt kan bli vänner om de vänjer sig vid varann. Det vanligaste tipset är att man skaffar en valp och en kattunge samtidigt så att de får växa upp tillsammans och lära sig hur kompisen fungerar. Det som kan ställa till problem är att de har olika kroppsspråk och de kan därför reagera ”fel”. Får de chansen att lära sig tolka det andra djurets beteende så kan det fungera hur bra som helst. Vem har inte sett söta bilder på katter och hundar som ligger och sover tillsammans?

Tycker man om hundar och katter är det väldigt roligt att ha båda. Man ska inte behöva välja bort något av djuren bara för att man tror att de inte fungerar tillsammans. Dock kan man försöka välja lättsamma raser så att det inte faller på ett vresigt humör.