Ge och inte ge, till en hund

by:
Tags :
Category :Hundar

Ens hund gör en ofta svag och man vill som vän till sin hund gärna dela med sig av det goda man själv äter som hunden givetvis är nyfiken på. Hur ofta kommer man inte på sig själv med att låta hunden smaka kanske lite för mycket av det man äter eller att man brukar ge hunden rester. Men är det verkligen bra, har man koll på alla ingredienser?

De flesta vet med sig att hundar inte tål allt som vi människor tål, och att det är extra viktigt att vara försiktig med att ge hundarna vissa saker som vi kanske själva brukar dagligen och tror vara helt oskyldiga produkter. Men det är ju faktiskt så att vi inte är av samma art och klarar av exakt samma saker.

Vi människor bär ansvaret över de djur vi tagit oss an, och har skyldighet att se till så att de alltid är trygga och välmående, det är vår plikt. Därför bör man när man skaffar en hund läsa på vad man absolut inte bör ge sin eller någon annans hund, vad som helt enkelt kan vara giftigt eller skadligt för hunden. I många fall gäller det dock endast när det är en stor mängd av produkten, alltså att det inte är giftigt i väldigt liten mängd, men vill man verkligen chansa när det finns andra alternativ?

Några saker man absolut inte ska ge sin hund:

● Choklad

● Lök

● Vitlök

● Vindruvor, russin

● Koffein

● Nötter

● Salt ( i för stor mängd)

● Avokado

● Saffran

● Starka kryddor

● Xylitol (sötningsmedel)

Sedan finns det såklart en hel del produkter som man mer än gärna kan ge till sin hund då och då, måtta är regeln på mycket, en del saker vi äter är väldigt nyttigt och bra för en hund.

Några produkter som är bra i måttlig/liten mängd då och då:

● Magert kött, ökar ämnesomsättningen

● Morötter, bra för tänderna

● Ris, snällt mot magen

● Persilja, bra för andedräkten, muskler och leder

● Havre, fiberkälla som hjälper med matsmältningen

Det kan vara väldigt svårt att säga nej till sin hund, speciellt när hunden tar fram sina söta små valpögon. Och, det är självklart att vi ibland vill dela med oss och låta hunden smaka, men läs först på vad som är okej att ge din hund och kom ihåg att måtta är ett bra ord, passa även gärna på att låta hunden smaka när du faktiskt vet att du för tillfället äter något som du minns är bra även för din hund att äta.

Om olyckan mot förmodan skulle vara framme är det bra om man har ett konto med pengar för oförutsedda utgifter för sin hund så man snabbt kan få hjälp, men har man inte det så är det tur att man kan låna pengar låg ränta till dessa olyckliga tillfällen, på ett eller annat sätt måste man ju hjälpa sin älskade hund, och alla har vi olika förutsättningar. Men det bästa är såklart att tänka på vad man stoppar i sin hund.