Är du allergisk mot hundar?

by:
Tags :
Category :Hundar

Får du snuva och svullna ögon när du träffar en hund? Då är du säkerligen allergisk mot hundar.

Symtom på pälsdjursallergi kan vara just snuva och svullna ögon men också nästäppa, hosta och astma, eller astmaliknande symtom.

Oftast känner man av sin allergi inomhus där hundar brukar vistas. De flesta klarar av att vara utomhus där det funnits hundar men somliga personer kan vara så känsliga att de känner av det även då, trots att hunden inte längre är där.

Barn som är allergiska men som inte har egna hundar, kan ändå utsättas för allergener om klasskamrater som har hund, har allergener på sina kläder. Har man otur kan detta framkalla en kronisk inflammation i näsa och luftvägar. Eftersom skolbarn ofta är i samma lokaler stor del av dygnet kan det bli en så pass stor påverkan.

Det finns vissa raser som inte verkar ge ifrån sig lika mycket allergener och därför sägs vara lite bättre om man vill ha hund när man är allergisk. Det finns dock inga garantier för att just du ska tåla en sådan hund då det är individuellt. Därför behöver man möta hunden för att testa och se om man känner av sin allergi eller inte. Lång eller kort päls spelar ingen som helst roll för hur mycket allergener hunden har i sin hud. Det kan variera stort inom samma ras också, så egentligen är det enda man kan säga att det är mycket individuellt, både för hundar och för människan, om de ska utstå en allergisk reaktion eller inte.